En, hoe is het met jou?

Ben jij trouw aan jezelf?

Verstrikt

Vaak ontnemen ingesleten gewoontepatronen en overtuigingen je het zicht op wie je werkelijk bent en wat jij wil zijn. Vervlochten in gedragingen, gedachten en gevoelens kun je het overzicht kwijtraken. Verstrikkingen brengen uit balans, blokkeren en onttrekken energie.

Je brein maakt overuren en bouwt zekerheden in om je zelfbeeld te beschermen.

Liever luister je niet en stop je weg wat eng, onaangenaam en pijnlijk is.

De macht van de angst is beperkend.

De verborgen waarheid wordt afgedekt.

 

Bevrijden van de ballast doe je door jezelf toe te staan om te doorvoelen en ervaren wat de verstrikkingen je te vertellen hebben. Er is moed en daadkracht nodig om het bestaande beeld en verhaal aan te kijken.

 

Je kunt het verleden niet veranderen. Je kunt de beleving van het verleden wel transformeren. Wat je in het licht zet, voelt zich gezien. Als je je bewust wordt wat jou bepaalt, kun je heroverwegen en opnieuw de keuze maken wie jij wenst te zijn.

De betekenis van het verleden wordt duidelijk. De bedoeling ontvouwt zich.

 

Elk mens wil van waarde zijn.

Je kunt pas verbinding maken met de ander als je eerst verbinding kunt maken met jezelf.

Het Zelf heeft geen oordeel en verlangt enkel om in vrijheid te mogen bewegen.

Emoties willen niet begrepen, geanalyseerd, opgelost of weggemoffeld worden. Emoties willen echt mogen bestaan, erkend en doorvoeld.

Emotie is energie en energie kun je transformeren als je de emotie toestaat er te zijn en weer mag loslaten. Zoals de wind waait, de zon straalt, het water stroomt.

Hoe fijn zou het zijn om erkenning en bestaansrecht te geven aan wat je gevoelens, gedachten en je lichaam vertellen. Hoe fijn zou het zijn als je kunt zijn zoals je bedoeld bent.

 

Immers, het meest kostbare wat je hebt, ben je Zelf.

Hoe?

Het werken met beeldende taal kan een verhelderende kijk geven op onbewuste overtuigingen en verlangens.

Het verbeelden van ervaren gevoelens maakt zichtbaar wat zich diep van binnen schuil houdt.

Dromen en tekeningen drukken iets uit wat buiten de taal ligt. De beleving is nog niet verwoord en grotendeels onbewust, zonder besef.